Veelgestelde vragen

  • Contact
  • Afspraak maken
  • Betalingen en facturen
  • Offertes en prijzen
  • Garantie
  • Herstelservice

Je kunt een afspraak maken door op de onderstaande knop te klikken en het online formulier in te vullen. Ook kan je een afspraak maken door met ons te bellen op 078/484996. Wij zullen dan samen met je het formulier doorlopen en de juiste gegevens noteren.

Nadat je een afspraak hebt gemaakt via onze website wordt je altijd door de klantenservice gebeld om de afspraak vast te stellen. Hou er rekening mee dat wanneer je buiten openingstijden van de klantenservice een afspraak maakt via de website je pas tijdens de eerstvolgende werkdag gebeld wordt om de afspraak vast te stellen.

Tijdens het maken van de afspraak op de website kan je je voorkeursdagen aangeven. Onze planning houdt altijd rekening met de opgegeven voorkeursdagen bij het inplannen en bevestigen van de afspraak. Het kan voorkomen dat door de drukte de planning al voor de eerstvolgende dagen vol zit en er om die reden geen plek beschikbaar is op je voorkeursdag. In dat geval zullen we een andere dag als optie aandragen. Wil je zeker weten dat je op korte termijn geholpen kan worden? Dan adviseren we je om telefonisch contact met ons op te nemen.

Onze techniekers kunnen bijna alle soorten storingen oplossen van elektronische en mechanische aard aan elektrische en handbediende garagepoorten, elektrische en handbediende rolpoorten, elektrische rolluiken en elektrische hekken. Wil je zeker weten of we jouw poort of storing op kunnen lossen, dan verzoeken we je een contactformulier in te vullen. Omschrijf hierin duidelijk het probleem en indien mogelijk voeg hier foto’s bij. We zullen dan z.s.m. contact met je opnemen wanneer we de foto’s hebben kunnen evalueren.

De techniekers kunnen doorgaans herstellingen uitvoeren aan garagepoorten, rolluiken en hekwerken van alle merken en types.

De techniekers van ROMASS zijn in het bezit van een mobiel pinautomaat. Je dient de kosten van het bezoek van de monteur door middel van BAN Contact te betalen aan de technieker bij de afronding van zijn bezoek. Kun je niet per Ban Contact betalen of wil je dit niet, dan worden er administratiekosten in rekening gebracht bij het opstellen van de factuur.

Na afloop van elk bezoek van een technieker ontvang je een factuur per email. Vul bij het maken van de afspraak op de website het e-mailadres in waarop je de factuur wenst te ontvangen.

Indien je onverhoopt niet tevreden bent over de herstelling en aanspraak wilt maken op onze garantie, dien je hiervoor een verzoek in te dienen via het contactformulier. Vervolgens zal je verzoek in behandeling worden genomen overeenkomstig met onze algemene voorwaarden en de garantievoorwaarden van de desbetreffende fabrikant. Bij het vaststellen van de garantie zal er altijd een onderzoek gestart worden door onszelf of een onafhankelijke partij. Garantieverzoeken worden enkel schriftelijk in behandeling genomen.

De techniekers beschikken over een mobiele werkplaats welke is uitgerust met een voorraad van de meest gebruikte onderdelen. Mocht het desbetreffende onderdeel niet op voorraad zijn in de mobiele werkplaats van de technieker, of speciaal op maat geproduceerd moet worden kun je hiervoor een bestelling plaatsen bij de technieker. Met uitzondering van op maat gemaakte onderdelen kunnen de meeste onderdelen direct uit de voorraad van de bus geleverd worden.

We berekenen alleen materialen die verbruikt zijn bij het oplossen van de storing/de onderhoudsbeurt. Grotere materialen hebben een vaste kostprijs welke de technieker altijd kenbaar maakt voordat de materialen gebruikt worden. Je hebt dan altijd zelf de keuze of je de materialen wel of niet wilt afnemen. Voor kleine materialen, zoals schroeven en olie rekenen we een vast tarief per bezoek aan indien er kleine materialen gebruikt zijn. Welke onderdelen u nodig zal hebben verschilt per situatie, storing, merk, type en gewicht van de poort. Het is om die reden dan ook helaas niet mogelijk om een prijs van onderdelen af te geven voor er technieker bij u ter plaatse is geweest om de situatie te evalueren.

De kosten van een herstelling bestaan uit de voorrijkosten, de kosten voor het uurloon van de technieker en de eventuele materiaalkosten. Een compleet overzicht van onze prijzen kun je vinden via de volgende link. Ook kan je telefonisch contact met ons opnemen om dit voor je te berekenen.

De gewerkte uren worden automatisch berekend vanaf het moment van aankomst van de technieker tot het moment van goedkeuring van de herstelling. De gewerkte uren worden afgerond op halve uren.

De vaste voorrijkosten zijn afhankelijk van de postcode van het werkadres. Er worden geen kosten per kilometer in rekening gebracht en de reistijd van de technieker is inbegrepen in het vaste voorrijtarief.

De techniekers van ROMASS werken door heel België en zijn woonachtig in België. Doordat de voorrijkosten zijn vastgesteld aan de hand van de postcode van het werkadres hoef je je geen zorgen te maken over het vorige adres van de technieker. Ongeacht door welke technieker je geholpen wordt betaal je precies hetzelfde tarief. Het support office van ROMASS bevind zich in Antwerpen.

Helaas is het niet mogelijk om zonder bezoek van een technieker materialen los te bestellen.

Via onze website is het mogelijk om een offerte aan te vragen voor een compleet nieuwe poort via de volgende pagina.

Na het bezoek van de technieker wordt automatisch een factuur aangemaakt in ons systeem welke je binnen 48 uur na het vertrek van de technieker ontvangt. Indien je onverhoopt geen factuur ontvangen hebt, neem dan contact op met de klantenservice.

De maximale werkhoogte voor de techniekers is 4 meter. Voor poorten waarbij de totale hoogte hoger is dan 4 meter hebben onze techniekers een hoogwerker nodig welke je zelf dient te verzorgen. Deze hoogwerker dient aan de huidige regelgeving te voldoen en maximaal 1 jaar geleden gekeurd te zijn door een bevoegde instantie. Als totale hoogte dien je uit te gaan van de hoogste punt van de poort, het beslagsysteem of de motor.

De techniekers van ROMASS zijn opgeleid om defecten te verhelpen aan alle merken en types garagepoorten, elektrische rolluiken en toegangshekken. Echter zijn zij niet bevoegd en opgeleid voor het uitvoeren van onder andere (maar niet gelimiteerd tot) de volgende typen werkzaamheden:

– bouwwerkzaamheden (bijvoorbeeld: het uitbreken van een muur, om de garagedeur te doen sluiten)

– het maken van elektrische aansluitingen (bijvoorbeeld: het aanleggen van een stopcontact als stroomvoorziening voor een elektrische garagedeur

– groenwerkzaamheden (bijvoorbeeld: het snoeien van struiken om de motor van een elektrisch toegangshek te bereiken)

– houtbewerkingswerkzaamheden (bijvoorbeeld: het opschuren of plamuren van een houten deurblad om beschadigingen aan het houtwerk te herstellen)

Onze techniekers zijn niet bevoegd om defecte materialen mee te nemen of af te voeren, aangezien deze tot jouw eigendommen behoren.

Helaas is het niet mogelijk om een artikel ter herstelling aan te bieden bij het support office van ROMASS. Dit kan alleen indien het een garantiegeval betreft waarbij we je expliciet verzocht hebben om defecte onderdelen aan ons retour te bezorgen ter inspectie. Onze techniekers kunnen ter plaatse het defecte onderdeel herstellen, of een vervangend onderdeel plaatsen.

De techniekers van ROMASS zijn gepositioneerd door heel België. Omdat we je probleem zo snel mogelijk willen verhelpen, wordt je steeds geholpen door de eerst volgend beschikbare technieker. Dit is niet per se de technieker uit jouw regio. De voorrijkosten zijn desondanks per plaats vastgesteld waardoor je als klant niet extra betaald voor een eventuele langere reistijd van de technieker.

De techniekers van ROMASS zijn op werkdagen tussen 7:00 en 17:00 werkzaam. Voor klanten die in het bezit zijn van een serviceovereenkomst zijn we 24/7, 365 dagen per jaar actief.

Als je een vraag hebt over een factuur kun je contact opnemen met de klantenservice door een contactformulier in te vullen. Omschrijf je vraag of probleem zo uitgebreid mogelijk en voeg indien mogelijk een foto bij. De klantenservice zal je aanvraag doorzetten naar de afdeling administratie die je van een antwoord zullen voorzien. Gezien de complexiteit van de meeste vragen rondom facturen nemen we dergelijke verzoeken enkel schriftelijk in behandeling.

De tijdsduur van de herstelling is afhankelijk van het defect en kan nagenoeg niet vooraf precies ingeschat worden.

Helaas is het niet mogelijk om telefonisch technisch advies te krijgen, aangezien de aard van het defect niet telefonisch door de klantenservice vastgesteld kan worden. Indien je gebruik wilt maken van technisch advies door een van onze monteurs dien je online een afspraak te maken.

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent. Je kunt via het contactformulier contact opnemen met de klantenservice.

Je kunt je afspraak tot maximaal 24 uur van tevoren nog verplaatsen of annuleren, weekenddagen worden hierin niet meegerekend. Indien je de afspraak later annuleert of verplaatst kan het zijn dat we annuleringskosten in rekening brengen overeenkomstig met onze algemene voorwaarden.

Voor kleine verbruiksmaterialen, zoals diverse kleine bevestigingsmaterialen, sprays, lijm en smeerolie wordt een vaste vergoeding aangerekend per herstelling indien één van deze materialen verbruikt zijn.

De meeste herstellingen worden tijdens het eerste bezoek meteen door de technieker uitgevoerd en opgelost. In uitzonderlijke gevallen, waarbij er zeer specifieke of op maat gemaakte materialen noodzakelijk zijn, kan het voorkomen dat een tweede bezoek noodzakelijk is.

De meeste onderdelen worden binnen 24 uur geleverd. Bepaalde zeer specifieke of op maat gemaakte onderdelen hebben een levertijd variërend tussen de 5 en 15 werkdagen.

Indien je er voor kiest om een van onze techniekers in te schakelen zullen zij tijdens het eerste bezoek meteen het defect oplossen en niet eerst een offerte opstellen. Indien bepaalde materialen noodzakelijk zijn om het defect op te kunnen lossen pleegt de technieker eerst overleg en vraagt goedkeuring voor de extra kosten.

Het is niet mogelijk om de technieker eerst vrijblijvend langs te laten komen om een offerte op te stellen.

We kunnen het antwoord wat je zoekt niet vinden in onze veelgestelde vragen.
Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op je vraag.
Onze klantenservice staat je graag te woord!