Technieker nodig?

Onze professionele en vakkundige techniekers lossen het direct voor je op!

No Cure No Pay

24/7 herstelling melden

Al 20 jaar vakspecialist

Voor alle types en merken kantelpoorten

Storingen die vaak voorkomen bij kantelpoorten

Een aantal veel gestelde vragen over kantelpoorten

Een kantelpoort beschikt over twee trekveren. Deze zitten aan de linker- en de rechterkant van de deur. Deze trekt de poort open na een signaal van de motor. Wanneer de trekveren oud zijn of zeer intensief gebruikt worden zullen deze breken. Wanneer deze gebroken zijn moeten deze vervangen worden. De veren staan continu onder spanning. Om die reden raden we je af om zelf aan de slag te gaan met de veren.

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

Kabels van kantelpoorten zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de poort te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de kantelpoort intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de poort nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een technieker in om de kabels te vervangen.

Waarschijnlijk is de kabeltrommel of lager verdraaid. Omdat er grote spanningen op de kabels staan raden we je aan per direct te stoppen met het gebruiken van de poort en je storing zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Gezien de hoge spanning die hier op staat raden wij je af zelf aan de slag te gaan met het probleem en hiervoor een professional in te schakelen.

Een kantelpoort die niet meer sluit kan het gevolg zijn van veel verschillende soorten storingen. We raden je aan om niet zelf op zoek te gaan naar het probleem, daar dit veiligheidsrisico’s met zich mee kan brengen. We raden je aan om meteen contact met ons op te nemen om je kantelpoort te maken.

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn. Een kapotte afstandsbediening kan veroorzaakt worden door ouderdom of deze vaak te laten vallen.

Wil je een professionele technieker je storing laten oplossen?

No Cure No Pay

ROMASS heeft klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. Zo werken we alleen met kwalitatieve onderdelen en vooraanstaande merken, zijn onze techniekers zeer professioneel en hoog opgeleid, verstrekken we enkel duurzame en kwalitatieve oplossingen en proberen we voor ieder budget een passende oplossing te vinden. Dit alles doen we om alle klanten een goede ervaring te bieden.