Technieker nodig?

Onze professionele en vakkundige techniekers lossen het direct voor je op!

No Cure No Pay

24/7 herstelling melden

Al 20 jaar vakspecialist

Voor alle types en merken rolpoorten

Storingen die vaak voorkomen bij rolpoorten

Een aantal veel gestelde vragen over rolpoorten

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

Wanneer je je rolpoort open of dicht probeert te doen kan het zijn dat je de motor hoort draaien, maar dat de rolpoort niet reageert. Dit kan een gevolg zijn van kapotte ophangveren. De motor geeft de rolpoort een zetje en vervolgens nemen de veren het over waardoor een rolpoort op- of uitrolt. Wanneer de veren kapot zijn kan het rolluik niet meer open of dicht. Dit kan opgelost worden door de kap van de rolpoort te openen, de veren te vervangen en de motor opnieuw in te regelen.

Rolpoorten beschikken over een buismotor. Deze zit in de as van het rolluik en is niet op het blote oog te zien in tegenstelling tot motoren van garagepoorten. De motor van een poort kan defect raken door veelvuldig gebruik, incorrecte afstellingen, kortsluiting etc. Een motor die aan het eind van zijn levensduur zit moet vervangen worden. Schakel hiervoor altijd een monteur voor in. Wij raden je af om zelf aan de elektronica te zitten om verdere schade, kortsluiting en/of ongevallen te voorkomen.

Extreme weersomstandigheden en aanrijdingen zijn in de meeste gevallen de oorzaak van lamellen die uit de rail van een roldeur getrokken worden. In sommige gevallen is het nog mogelijk om de lamellen terug in de rail te plaatsen. Vaak is hier nog wel cosmetische schade aan op te merken. Wanneer de schade groot is kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw rolpoort pantser te laten plaatsen

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. Afstandsbediening kunnen kapot raken door ouderdom, valschade, waterschade en dergelijke. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn.

Wil je een professionele technieker je storing laten oplossen?

No Cure No Pay

ROMASS heeft klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. Zo werken we alleen met kwalitatieve onderdelen en vooraanstaande merken, zijn onze techniekers zeer professioneel en hoog opgeleid, verstrekken we enkel duurzame en kwalitatieve oplossingen en proberen we voor ieder budget een passende oplossing te vinden. Dit alles doen we om alle klanten een goede ervaring te bieden.