Technieker nodig?

Onze professionele en vakkundige techniekers lossen het direct voor je op!

No Cure No Pay

24/7 herstelling melden

Al 20 jaar vakspecialist

Voor alle types en merken sectionaalpoorten

Storingen die vaak voorkomen bij sectionaalpoorten

Een aantal veelgestelde vragen over sectionaaldeuren

Een krakend of piepend geluid heeft te maken met het drooglopen van de looprollen. Smeer de looprollen om het probleem te verhelpen. Zorg ervoor dat de looprollen alleen gesmeerd worden wanneer de sectionaalpoort niet op de stroomvoorziening is aangesloten en zorg ervoor dat niemand de stroomvoorziening kan inschakelen terwijl de werkzaamheden uitgevoerd worden.

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

Waarschijnlijk is de kabeltrommel of lager verdraaid. Omdat er grote spanningen op de kabels staan raden we je aan per direct te stoppen met het gebruiken van de poort en je storing zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Gezien de hoge spanning die hier op staat raden wij je af zelf aan de slag te gaan met het probleem en hiervoor een professional in te schakelen.

Wanneer de poort zakt of direct na sluiten weer een stuk open gaat ligt dit in de meeste gevallen aan de veerspanning die niet goed is afgesteld. De veren moeten weer aangespannen worden. Wanneer de veren zich aan het einde van de levensduur bevinden en het aanspannen van de veren geen of enkel kortstondig effect zal hebben moeten de veren vervangen worden. Gezien de hoge veerspanning raden we je ernstig af om zelf aan de slag te gaan met dit probleem om letsel en schade te voorkomen. Schakel te allen tijde hiervoor een professional in.

Een sectionaalpoort die niet meer open of dicht gaat kan het gevolg zijn van veel verschillende storingen. Zo kan het bijvoorbeeld liggen aan een defecte motor, gebroken veren of kabels of dat de handzender en ontvanger niet meer op elkaar reageren. Om de oorzaak van het probleem te achterhalen en op te lossen kan je een van onze techniekers inschakelen.

Wanneer de afstandsbediening van de garagepoort niet meer werkt kan dit het gevolg zijn van een defecte handzender of een defecte ontvanger. Tegenwoordig zijn afstandsbedieningen van garagepoorten niet meer zo duur en is het vaak gunstiger om de afstandsbediening te laten vervangen, dan om deze te laten herstellen. Het is erg belangrijk om de juiste afstandsbediening te selecteren, omdat niet alle afstandsbedieningen voor garagepoorten universeel werken.

Wanneer een of beide veren zijn gebroken kan je de sectionaalpoort niet meer openen of sluiten. Wij raden je in deze situatie af om de poort te forceren om te voorkomen dat het probleem erger gemaakt wordt. Schakel een technieker in om nieuwe veren te plaatsen en de poort tijdelijk te sluiten.

Kabels van garagepoorten zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de poort te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagepoort intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de poort nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een technieker in om de kabels te vervangen.

Als gevolg van een aanrijding aan de deur of een inbraakpoging kan de garagepoort schade op hebben gelopen. Waardoor je bijvoorbeeld een deuk in het deurblad hebt en deze niet meer helemaal open kan. Of het onderste paneel is opengebroken waardoor de poort niet meer goed en veilig afgesloten kan worden. In dit geval kunnen we je voorzien van een volledig nieuw deurblad

Wil je een professionele technieker je storing laten oplossen?

No Cure No Pay

ROMASS heeft klanttevredenheid erg hoog in het vaandel staan. Zo werken we alleen met kwalitatieve onderdelen en vooraanstaande merken, zijn onze techniekers zeer professioneel en hoog opgeleid, verstrekken we enkel duurzame en kwalitatieve oplossingen en proberen we voor ieder budget een passende oplossing te vinden. Dit alles doen we om alle klanten een goede ervaring te bieden.